Välkommen till Antiryktes-café i Hallunda

Stoppa ryktet - bred.001.jpeg

Stoppa ryktet! bjuder nu in dig som Botkyrkabo till årets första Antiryktes-café. Vad är ett Antiryktes-café? Jo, det är ett offentligt forum där du som invånare är med och diskuterar hur vi kan skapa ett bättre Botkyrka – fritt från rykten, fördomar och främlingsfientlighet.

Varje dag översköljs vi av information, både i privatlivet, på arbetet och på sociala medier. Vad är fakta och vad är rykten och åsikter? När ska vi tänka kritiskt? Och hur bemöter vi löst snack och fördomar i vår kommun?

Under året kommer ett antal Antiryktes-caféer att anordnas. Som deltagare får du en unik chans att göra din röst hörd, mingla med lokala aktörer och delta i intressanta diskussioner och övningar. Du får även lyssna på inspirerande föreläsningar.

På första caféet föreläser Stoppa ryktets eventkoordinator och Botkyrkabon Caroline Rhawi på temat rykten. Hon berättar också om det tidigare Antiryktes-arbetet i kommunen och vad vi kan vänta oss framöver. Dessutom gästar Mina Dennert, journalist och grundare av 70 000 personer starka Facebook-gruppen #jagärhär.

Nämnde vi att det blir fika också? :)

När: Onsdagen 24 maj kl.17.00-19.00
Var: Hallunda bibliotek
Anmälan: Klicka “Kommer” på vårt Facebook-event om du planerar att dyka upp så vi kan uppskatta hur många besökare det blir.
Kontakt: Caroline Rhawi, eventkoordinator för Stoppa ryktet!, +46 73 912 7077, caroline@thegoodtribe.com

Stoppa ryktet! genomförs av The Good Tribe på uppdrag av Botkyrka kommun. Läs mer om Stoppa ryktet! här.

Mina Dennert är författare och journalist och grundare av #jagärhär – som arbetar för ett inkluderande samhälle. Facebookgruppen med samma namn samlar människor som vill motverka falska nyheter, alternativa fakta, samt hatiska och kränkande kommentarer på nätet. Idag har gruppen över 70 000 medlemmar som tillsammans kämpar för att förändra debattklimatet i Sverige och skapa ett jämställt och jämlikt samhälle där alla får komma till tals.

Mina Dennert är författare och journalist och grundare av #jagärhär – som arbetar för ett inkluderande samhälle. Facebookgruppen med samma namn samlar människor som vill motverka falska nyheter, alternativa fakta, samt hatiska och kränkande kommentarer på nätet. Idag har gruppen över 70 000 medlemmar som tillsammans kämpar för att förändra debattklimatet i Sverige och skapa ett jämställt och jämlikt samhälle där alla får komma till tals.

Stoppa ryktet 2.png