Releasefest 16 januari för handboken Stoppa ryktet!

Bokreleasefest Stoppa ryktet

Stoppa ryktets handbok om hur vi alla kan hjälpa till att stoppa rykten och skapa ett samhälle fritt från fördomar och främlingsfientlighet är klar. Det vill vi fira tillsammans med dig!

Den 16 januari, 17.30-19.30 på Mångkulturellt centrum i Fittja är du bjuden på releasefest.

Vi bjuder på inspiration, fakta, poesi, mingel och tilltugg. Ben & Jerry's bjuder på glass! Dessutom blir det föreläsning med Salem Yohannes: Den svenska rasismen.

Bland alla anmälda lottar vi på plats ut Stoppa ryktet-böcker och t-shirts. Begränsat antal platser. De som anmält sig kommer in först.

Talare och inspiratörer på releasefesten

Josefin Branzell Hertz & Evelina Lundqvist, författare
Salem Yohannes, föreläsning Den svenska rasismen (läs mer nedan)
Panelsamtal med Helena Rojas, utvecklingschef på Botkyrka kommun, René León Rosales, forskare hos Mångkulturellt centrum och antiryktes-agenterna Melissa Besara och Daniela Stojković
Malaak Habib och Nora Khalil, poesi om mänskliga rättigheter

Nohadra Heid, moderator

DJ Ibbiz

Kostnadsfria böcker till Botkyrkas föreningar

Ett begränsat antal kostnadsfria böcker kommer delas ut bland Botkyrkas föreningar. Du kan reservera böcker för din förening och sedan hämta dem på releasefesten. Skicka oss ett mail med föreningens namn, kontaktperson och antalet böcker (1-5) ni önskar.

Om du kommer utifrån kan du från och med 17 januari beställa boken online till självkostnadspris.

Frågor? 

Kontakt Nohadra Heido, eventkoordinator
nohadra@thegoodtribe.com, 073-710 81 32

Hjärtligt välkomna!

Nohadra Heido, Josefin Branzell Hertz & Evelina Lundqvist
Stoppa ryktet // The Good Tribe


Handboken Stoppa ryktet, Botkyrka kommun & The Good Tribe
Handboken Stoppa ryktet, Botkyrka kommun & The Good Tribe

Några glimtar från boken!

Stoppa ryktets handbok handlar om hur vi alla kan hjälpa till att stoppa rykten och skapa ett samhälle fritt från fördomar och främlingsfientlighet. Boken är tänkt att hjälpa dig, ditt kompisgäng, din skola, ditt företag, din arbetsplats eller din förening att få stopp på ryktesspridning och fördomar. 

Handboken Stoppa ryktet, Botkyrka kommun & The Good Tribe
Handboken Stoppa ryktet, Botkyrka kommun & The Good Tribe

Salem Yohannes

Föreläsning med Salem Yohannes: Den svenska rasismen

Spanska händer. Tyska händer och svenska händer. Ja, svenska händer har också rest i plundrande väg runtom i världen utan rätt. Från den karibiska ön St Barthélemy till den ghananska handelskusten Cabo Corso, handlade Sverige med slavar och byggde upp rikedomar på bestulen mark.

Kanske är det Inte så konstigt, att vi får läsa om Carl von Linné som botaniker och aldrig rasbiolog. För, skäms på den som avslöjar en av Sveriges största tänkare, som skapare av rashierarkin och vägbanare för den svenska rashygienspolitiken.

Så, varför ser vi blint på vår historia? Hur kommer det sig att vi väljer att förminska den verklighet som strukturell rasism är i Sverige idag?

Kan vi förstå vår samtid med historien i ryggen - och kan vi påverka vår framtid med denna nyvunna kunskap?


Stoppa ryktet! genomförs av The Good Tribe på uppdrag av Botkyrka kommun. Stoppa ryktet! är direkt kopplat till arbetet med att uppfylla målen i Botkyrka kommuns jämlikhetsstrategi.