Premiär för Antirumours Sverige!

Välkommen till lanseringen av den nystartade ideella organisationen Antirumours Sverige - nationell resurs för antiryktesarbete.

Evelina Lundqvist, VD för The Good Tribe är tillsammans med Helena Rojas, i rollen som VD för Intercultural Bridge samt expert på uppdrag för Europarådet och Josefin Branzell Hertz, lärare och journalist grundare för den nya organisationen Antirumours Sverige.

Rykten och fördomar är farligt, eftersom det kan leda till främlingsfientlighet, marginalisering av utsatta grupper och våldshandlingar. Att arbeta mot rykten och fördomar är en viktig metod för att värna om mänskliga rättigheter såväl som demokrati.

Antirumours Sverige erbjuder kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande för kommuner, skolor, fritidsgårdar, föreningar och företag som vill skapa ett samhälle fritt från rykten och fördomar.

På lanseringen kommer vi att berätta mer om syftet med organisationen och den konkreta förändring vi vill skapa. Vi bjuder också in till diskussion då vi är mycket intresserade av att ta del av erfarenheterna och behoven av konkret antiryktesarbete hos olika aktörer. Dessutom talar Daniel de Torres Barderi, grundaren av Antirumours Global och den person som initierat antiryktesarbetet i förebildsstaden Barcelona.

>> Talare

Evelina Lundqvist, VD The Good Tribe
Helena Rojas, utvecklingschef på Botkyrka kommun
Melissa Besara, Antiryktesagent
Daniel de Torres Barderi, VD Antirumours Global  
Josefin Branzell Hertz, journalist, lärare och författare till boken Stoppa ryktet

>> Plats

Allmändalen, Mångkulturellt centrum, Fittja

>> Datum och tid

2 juni, 11.15-12.30

 

Deltagande är kostnadsfritt och öppet för alla som besöker Allmändalen.

Mer information om organisationen Antirumours Sverige kommer inom kort!

Ck_Y-uiW0AAIg3F.jpg