Cirkulär omställning för företag i Östersunds upplevelse/besöksnäring

Foto: Roger Strandberg

— Dina tankar och erfarenheter behövs!

Här kommer mer information från ett av The Good Tribes kundprojekt.

Sprid jättegärna vidare till andra som kan tänkas vara intresserade!

Näringslivskontoret på Östersunds kommun genomför just nu förstudien Cirkulär omställning för hållbar tillväxt. Som en del i arbetet med förstudien genomförs två workshops och en enkät som riktas framförallt till företag inom upplevelse/besöksnäring. Alla företag kan bidra till den cirkulära omställningen, exempelvis genom att utveckla en cirkulär affärsmodell där man återbrukar material och resurser.

Delta på workshop om cirkulära affärsmodeller

Driver du ett företag inom besöks/upplevelsenäringen och har funderingar kring eller erfarenheter av att skapa och erbjuda hållbara eller cirkulära produkter och tjänster? Vill du lära dig mer om verktyg och framgångsfaktorer för företagande i den cirkulära ekonomin? Då är du hjärtligt välkommen att delta i vår workshop om cirkulär omställning av företag inom besöks/upplevelsenäringen.

Datum och tid: 21 januari, 08:30-09:30 eller 22 februari, 08:30-09:30. Workshopen hålls på Zoom.

Mer information och anmälan.

Svara på enkät om företags cirkulära omställning

Om du vill vara med och påverka kommunens stöd till företags cirkulära omställning, fyll i vår enkät.

Som tack för hjälpen lottar vi ut två presentkort à 500 SEK i CityPlay-appen. Svara senast 28 januari.

Om du har frågor eller idéer, skriv ett mail till Evelina Lundqvist.

Förstudien finansieras av Östersunds kommun, 1:1-medel som beviljas av Region Jämtland Härjedalen och av LON-medel via Tillväxtverket.

Utvalda branscher inom besöks/upplevelsenäringen som ingår i förstudien: Bar; Bio; Botanisk trädgård, djurpark, naturreservat; Campingplats; Golfbana; Gym; Hotell; Kongress och mässa; Kultur- och nöjesverksamhet; Litterärt och konstnärligt skapande; Motorbana; Museum; Nöjes- och temapark; Researrangemang; Resebyrå- och turistverksamhet; Restaurang; Skidsportanläggning; Sporthall, idrottsplats och andra sportanläggning; Sportklubb och idrottsförening; Stödtjänst till artistisk verksamhet; Tävling med hästar; Taxi; Teater och konserthus; Uthyrning och leasing av fritids- och sportutrustning; Vård av historiska minnesmärken och byggnader; Övrig fritids- och nöjesverksamhet; och Övrig sportverksamhet.