Beställ boken Stoppa ryktet!

Under 2017 har vi arbetat på uppdrag av Botkyrka kommun med initiativet Stoppa ryktet som ska bidra till att stoppa ryktesspridning och på så sätt skapa ett samhälle utan fördomar och främlingsfientlighet. En del av resultatet av arbetet är handboken Stoppa ryktet där du kan lära dig hur du blir en antiryktes-agent. Sedan mitten av januari kan du beställa boken online! 

 
Handboken Stoppa ryktet av Josefin Branzell Herz och Evelina Lundqvist

Om boken Stoppa ryktet!

Boken kan hjälpa dig, ditt kompisgäng, din skola, din arbetsplats eller din förening att få stopp på ryktesspridning och fördomar.

Rykten och fördomar är farligt, eftersom det kan leda till främlingsfientlighet, marginalisering av utsatta grupper och våldshandlingar. Att arbeta mot rykten och fördomar är en del i en viktig demokratisk process.

Boken bjuder på konkreta tips och tankeväckande övningar på hur du i vardagen och på sociala medier kan hantera och bemöta rykten, fördomar och stereotypa bilder. Till vår hjälp har vi forskning, experter och förebilder som kan inspirera, varav flera är verksamma i Botkyrka kommun.

Skribent och fotograf, om ej annat anges: Josein Branzell Hertz
Formgivning och illustrationer: Anna Jadvi
Projektledare: Evelina Lundqvist
Av: The Good Tribe på uppdrag av Botkyrka kommun
© Botkyrka kommun, 2018

ISBN 978-91-639-5155-8

 

Beställ boken

Om du representerar en Botkyrka-förening kan du först skicka ett mail till stopparyktet [a] thegoodtribe.com och kolla om vi har några gratisböcker att dela ut. Likaså om du vill göra en större beställning av böcker, kontakta oss innan du beställer över nätet. Om vi får fler större beställningar kan vi eventuellt trycka boken och sälja den till ett lägre styckpris än det självkostnadspris vi nu kan erbjuda via print-on-demand-tjänsten Publit.

Om du inte representerar någon förening i Botkyrka och endast vill beställa enstaka exemplar kan du lätt och smidigt beställa boken via Publit.

 

Innehåll i boken Stoppa ryktet!

Boken innehåller övningar, fakta och en rad intervjuer med experter och förebilder som forskaren René León Rosales, antiryktes-agenten Melissa Besara, journalisten och antiryktes-agenten Patricia Palma, nät- och källkritikexperten Jack Werner, journalisten och nätaktivisten Mina Dennert, juridikprofessorn Mårten Schultz, demokratiutvecklaren Ahmad Azizi, kommunpolisen Sofie Hermansson och representanter för Hela Människan, IFK Tumba och Rött kort mot rasism.