Press release MethodKit for Sustainable Development

Pressmeddelande: Release av MethodKit for Sustainable Development

Hållbar utveckling i en rosa kortlek.

We have a press release in English as well. Contact us to get it. 

MethodKit for Sustainable Development är 55 illustrerade kort som triggar igång lösningsfokuserade diskussioner och innovationsprocesser – samt ett tillhörande workshop-upplägg.

Många organisationer och företag tycker det är svårt att arbeta med hållbar utveckling. De vet inte var ska de börja, vilka aspekter som ska vägas in, samt vad som egentligen viktigt och gör skillnad. Efter många års erfarenhet av hållbarhetsarbete ville vi hitta ett verktyg där dessa erfarenheter och insikter kunde göras tillgängliga och lättförståeliga. Resultatet blev MethodKit for Sustainable Development, säger Sandra Kinnaman Nordström hållbarhets- och kreativitetskonsult på The Good Tribe.

MethodKit for Sustainable Development är ett kreativt verktyg som kan användas för att utveckla en organisations vision, nulägesanalys, relevansanalys eller riskanalys. MethodKit kan användas för att ta fram hållbarhetsstrategier, egna eller enligt ISO och GRI samt för att utveckla nya innovativa tjänster och produkter, marknadspositionering och CSR-satsningar. Det går bra att arbeta med metodmaterialet på egen hand eller genom en workshop med oss. För att få ut det mesta av korten kan man certifiera sig som processledare (facilitator) för MethodKit for Sustainable Development.

MethodKit for Sustainable Development har skapats genom ett nära samarbete mellan MethodKit och The Good Tribe.

MethodKit for Sustainable Development är den sjunde kortleken som ges ut av företaget MethodKit. Bland MethodKits kunder finns bland andra Samsung, Apple, IKEA, Volvo, Dropbox, ABB, SVT, Svenska Institutet, THNK, Humboldt Viadrina, Hyper Island, Malmö Högskola, kungligheter och belgiens premiärministers stab. De flesta MethodKit-användarna finns i Brasilien, Tyskland, USA, UK och Sverige.

The Good Tribe står för hållbarhetsinnehållet i metodmaterialet. The Good Tribe är en hållbarhets- och kreativitetskonsultbyrå som skapar passion för hållbarhetsfrågor. Bland The Good Tribes kunder finns bland andra SIDA, Svenska Institutet, Botkyrka kommun, Stockholms stad, Växjö kommun, ungdomar.se och IKEA.

Läs mer om MethodKit på Engelska här och här.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Releasefest imorgon torsdag Du är hjärtligt välkommen på releasefesten av MethodKit for Sustainable Development! Kom och njut av vårkvällen med trevligt sällskap, rosa bubbel, groovig musik med DJ: ChocoChili samt en unik möjlighet att testa och leka runt med de sprillans nya korten för hållbar utveckling.

Tid: 8 maj, kl 18:00-22:00 Plats: Ekobanken, Lilla Nygatan 13, Stockholm, T-bana Gamla Stan

Välkommen att fira med oss! Sandra Kinnaman Nordström, Evelina Lundqvist, Gayathri Rathinavelu, Ida Lemoine och Ola Möller

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Presskontakt Sandra Kinnaman, The Good Tribe +46 707 93 66 99, sandra@thegoodtribe.com

 Ola Möller, MethodKit +46 70-949 85 25, ola@methodkit.com

MethodKit for Sustainable Development 2