Din röst behövs för kulturen i Åre

Även om The Good Tribe mest sprider zero waste och cirkulär ekonomi-innehåll i alla kanaler just nu så arbetar vi de facto med ett brett perspektiv för hållbar utveckling, inklusive kultur, kulturarv och de kreativa och kulturella näringarna.

Sedan 2018 har vi arbetat på uppdrag av Åre by- och turistförening med Leaderprojektet Åres historia - en outnyttjad resurs. Leader-projektet innefattar digitalisering av gamla foton och filmer från Åre, kartläggning av historiska platser och leder på och kring Åreskutan, framtagandet av skyltar och en broschyr att markera och lyfta fram dessa platser och leder, samt starten av Åre museum, en arena för kultur. I projektet har vi intervjuat gamla Årebor, letat efter gamla kartor och minnen, faciliterat workshops, skapat content till sociala medier, lett arbetet med framtagandet av skyltarna och broschyren och mycket mer.

Nu är Leader-projektet på sluttampen och nya medel tar successivt vid. Satsningen på Åre museum/arena för kultur har beviljats 150 000 SEK av Tillväxtverket via Åre kommun, för affärsutveckling och genomförandet av de första arrangemangen under den nya flaggen.

Dessutom pågår just nu en omröstning via Åre kommuns medborgarbudget där Åre by- och turistförening sökt medel för två satsningar kopplade till arenan för kultur.

Här behöver vi din hjälp!

Du som är skriven i Åre kommun kan rösta fram de idéer som du tror bäst kan utveckla bygdens kulturliv! De idéer som får flest röster delar på 175 000 SEK.

Åre by- och turistförening bidrar med följande idéer för att stärka de kreativa och kulturella näringarna:

14. Stärka kulturen genom utbildning i finansiering och affärsmodeller

15. Åre Kulturnatt - samarbete, samskapande och marknadsföring

Rösta på din favoritidé senast 17 maj!

Läs mer om alla idéerna samt villkoren för omröstningen på Åre kommuns webbsida.

Åre kommuns medborgarbudget - Åre by- och turistförening.JPG