PORTFOLIO

The Good Tribe arbetar tillsammans med kunder och med initiativ som vi skapar på egen hand eller tillsammans med andra engagerade förändringsagenter. Här finns mer information om några av de initiativ som vi har arbetat med de senaste åren.

Community+Cooking+-+Seven+Spice+-+Photo+The+Good+Tribe.jpg

AFFÄRSUTVECKLING SOCIALT FÖRETAGANDE: COMMUNITY COOKING (2018)

Arbete för Caritas utfört av Evelina Lundqvist genom The Good Tribe i Österrike. Community Cooking är ett initiativ av Caritas i Wien. Det är en internationell mötesplats för människor som bor runt bageriföretaget Ankers gamla fabriksareal, Brotfabrik.

Vårt uppdrag var att hjälpa till att utveckla sociala affärsidéer kring att laga mat tillsammans, specifikt för företagskunder. Genom matlagningskurser och andra liknande tjänster riktade till företag kan inkomsterna från dessa finansiera Community Cookings arbete i området. Vi organiserade och faciliterade affärsutvecklingsprocessen, genomförde omvärldsbevakning, skapade nya tjänster och skapade en marknadsföringsstrategi. Processen baserades på ett brett deltagande internt inom Caritas genom att personer från flera olika delar av organisationen medverkade i processen.

Kolla in Community Cooking på Facebook och delta i någon av de öppna matlagningsrundorna som hålls varje tisdag i Brotfabrik i Wien.

Att+öka+exporten+i+Jämtland+Härjedalens+kreativa+&+kulturella+företag.png

RAPPORT: ATT ÖKA EXPORTEN I JÄMTLAND HÄRJEDALENS KREATIVA OCH KULTURELLA FÖRETAG (2017)

Arbete utfört för Östersunds stad, Region Jämtland Härjedalen, Torsta AB med flera, av Evelina Lundqvist, genom The Good Tribe i Sverige.

Vårt uppdrag var att utvärdera och analysera behoven hos lokala företag i den kulturella och kreativa industrin av att internationalisera och exportera produkter och tjänster. Vi gjorde research, intervjuade nyckelintressenter, skapade och distribuerade en onlineenkät som 80 lokala företag, föreningar och andra organisationer medverkade i, analyserade materialet och skrev rapporten. Rapporten har sedan dess distribuerats och presenterats av Evelina och även kunden själv i olika regionala och nationella forum.

Ladda ner sammanfattningen av rapporten, rapporten och sammanfattningen av resultatet av enkäten (PDF).

Stoppa+ryktet+-+Photo+Josefin+Branzell+Hertz.jpg

STOPPA RYKTET (2017)

Stoppa ryktet! baserades på erfarenheterna från Botkyrka kommuns arbete med Antirykteskampanjen Botkyrka fördomsfritt 2014/2015. 2017 gick initiativet in i en ny fas där The Good Tribe i Sverige fick uppdrag att utveckla initiativet å Botkyrka kommuns vägnar. Stoppa ryket! är direkt kopplat till Botkyrka kommuns arbete för att nå målen i jämlikhetsstrategin.

Vår uppgift var att utveckla och projektleda initiativet, organisera antiryktescaféer samt skriva metodhandboken Stoppa ryktet!, som föreningar och medborgare kan använda i sitt arbete för ett samhälle utan rykten, fördomar och främlingsfientlighet.

I teamet: Evelina Lundqvist, Josefin Branzell Hertz, Caroline Rhawi och Nohadra Heido.

Beställ boken här.

Foto: Josefin Branzell Hertz

Screen+Shot+2016-07-05+at+17.08.25.png.jpeg

UCCN2016: GASTRONOMI OCH KULTURVECKAN (2015-2016)

Arbete tillsammans med kunderna, Östersunds kommun och Region Jämtlands Härjedalen, genom The Good Tribe i Sverige. I teamet: Evelina Lundqvist, Elisabeth Wadin och Emelie Lundqvist.

Inför genomförandet av Unescos Creative Cities Networks globala årsmötet, fick The Good Tribe i uppdrag att samla lokala och regionala aktörer intresserade av att erbjuda spännande aktiviteter till länets invånare. Vårt arbete resulterade i Gastronomi- och kulturveckan, 12-18 September 2016.

Gör en tillbakablick på Twitter och Instagram.

Screen+Shot+2016-07-05+at+10.31.22.png.jpeg

GRAZER UMWELTZIRKUS (2014-2016)

Arbetet med kunden, Graz kommun, genom The Good Tribe i Österrike. I teamet: Evelina Lundqvist, Alexandra Poetz och Vera Tödling.

UmweltZirkus är en festival där besökarna kan uppleva och lära sig mer om hållbart liv i staden. The Good Tribe konceptutvecklade och organiserade UmweltZirkus 2015 och 2016. Ca 5000 personer besökte festivalen varje år. 2015 deltog ca 80 organisationer som erbjöd aktiviteter till allmänheten, 2016 hade antalet deltagande organisationer stigit till 100.

Se filmklippet från UmweltZirkus 2016.

Summer+Talents+-+Rupert+Pessl.jpg

EXPEDITION BOTKYRKA OCH SOMMAREXPEDITIONEN (2012-2016)

Detta kluster av initiativ - baserat både på vårt eget arbete och arbete för kund är djupt rotad i The Good Tribes förmåga att utbilda och ge ungdomar verktyg att skapa och förverkliga idéer som gynnar utvecklingen av det egna samhället. Initiativen lever vidare genom organisationen The Good Talents.

I teamet: Gayathri Rathinavelu, Sandra Kinnaman Nordström, Evelina Lundqvist och Ida Lemoine.

1475848848369.jpeg

ZERO WASTE JAM (2012-2015)

Eget initiativ. I teamet: Evelina Lundqvist, Michael Bauer-Leeb, Marta Cociancig, Helene Pattermann, Cornelia Diesenreiter, Arne Hess och Zora Göschl.

Genom Zero Waste Jam producerade och sålde vi sylt gjord av frukt som annars skulle kastats bort. Zero Waste Jam är inte längre aktivt, men eftersom vi var en av de första aktörerna att arbeta för alternativ till matavfall får vi allt som oftast förfrågningar om råd av andra som vill starta liknande projekt.

ZeroWasteFestGraz.JPG

ZERO WASTE FEST (2011)

Eget initiativ i samarbete med Mangolds Restaurant und Café. I teamet: Evelina Lundqvist, Alexandra Poetz och Michael Bauer-Leeb.

Zero Waste Fest lyfte fram lösningar på några av de utmaningar som vårt konsumtionssamhälle skapar. Designer Alexandra Poetz Zero Waste-förkläden, DIY-workshops och The Good Tribes publikation Toward Zero Waste var i fokus under eventet.

earth_re_create.png.jpeg

EARTH.RE.CREATE (2009-2011)

Eget initiativ. I teamet: Evelina Lundqvist och Alexandra Poetz, senare anslöt sig Gayathri Rathinavelu och Sandra Kinnaman Nordström.

Det som började som ett experiment med en klädbytardag i Graz utvecklades till ett internationellt ungdomsutbyte och en utbildning för unga konstnärer från Sverige, Österrike, Tyskland, Spanien och Lettland. earth.re.create utforskade sambanden mellan klimatförändringar, mänskliga rättigheter och ungdomars skapande och konsumtion av mode.