FRAMGÅNGAR

The Good Tribe arbetar tillsammans med kunder och med initiativ som vi skapar på egen hand eller tillsammans med andra engagerade förändringsagenter. Här finns mer information om några av de initiativ som vi har arbetat med de senaste åren.

Screen+Shot+2016-07-05+at+17.08.25.png.jpeg

UCCN2016: GASTRONOMI OCH KULTURVECKAN (2015-2016)

Arbete tillsammans med kunderna, Östersunds kommun och Region Jämtlands Härjedalen, genom The Good Tribe i Sverige. I teamet: Evelina Lundqvist, Elisabeth Wadin och Emelie Lundqvist.

Inför genomförandet av Unescos Creative Cities Networks globala årsmötet, fick The Good Tribe i uppdrag att samla lokala och regionala aktörer intresserade av att erbjuda spännande aktiviteter till länets invånare. Vårt arbete resulterade i Gastronomi- och kulturveckan, 12-18 September 2016.

Gör en tillbakablick på Twitter och Instagram.

Screen+Shot+2016-07-05+at+10.31.22.png.jpeg

GRAZER UMWELTZIRKUS (2014-2016)

Arbetet med kunden, Graz kommun, genom The Good Tribe i Österrike. I teamet: Evelina Lundqvist, Alexandra Poetz och Vera Tödling.

UmweltZirkus är en festival där besökarna kan uppleva och lära sig mer om hållbart liv i staden. The Good Tribe konceptutvecklade och organiserade UmweltZirkus 2015 och 2016. Ca 5000 personer besökte festivalen varje år. 2015 deltog ca 80 organisationer som erbjöd aktiviteter till allmänheten, 2016 hade antalet deltagande organisationer stigit till 100.

Se filmklippet från UmweltZirkus 2016.

Summer+Talents+-+Rupert+Pessl.jpg

EXPEDITION BOTKYRKA OCH SOMMAREXPEDITIONEN (2012-2016)

Detta kluster av initiativ - baserat både på vårt eget arbete och arbete för kund är djupt rotad i The Good Tribes förmåga att utbilda och ge ungdomar verktyg att skapa och förverkliga idéer som gynnar utvecklingen av det egna samhället. Initiativen lever vidare genom organisationen The Good Talents.

I teamet: Gayathri Rathinavelu, Sandra Kinnaman Nordström, Evelina Lundqvist och Ida Lemoine.

1475848848369.jpeg

ZERO WASTE JAM (2012-2015)

Eget initiativ. I teamet: Evelina Lundqvist, Michael Bauer-Leeb, Marta Cociancig, Helene Pattermann, Cornelia Diesenreiter, Arne Hess och Zora Göschl.

Genom Zero Waste Jam producerade och sålde vi sylt gjord av frukt som annars skulle kastats bort. Zero Waste Jam är inte längre aktivt, men eftersom vi var en av de första aktörerna att arbeta för alternativ till matavfall får vi allt som oftast förfrågningar om råd av andra som vill starta liknande projekt.

ZeroWasteFestGraz.JPG

ZERO WASTE FEST (2011)

Eget initiativ i samarbete med Mangolds Restaurant und Café. I teamet: Evelina Lundqvist, Alexandra Poetz och Michael Bauer-Leeb.

Zero Waste Fest lyfte fram lösningar på några av de utmaningar som vårt konsumtionssamhälle skapar. Designer Alexandra Poetz Zero Waste-förkläden, DIY-workshops och The Good Tribes publikation Toward Zero Waste var i fokus under eventet.

earth_re_create.png.jpeg

EARTH.RE.CREATE (2009-2011)

Eget initiativ. I teamet: Evelina Lundqvist och Alexandra Poetz, senare anslöt sig Gayathri Rathinavelu och Sandra Kinnaman Nordström.

Det som började som ett experiment med en klädbytardag i Graz utvecklades till ett internationellt ungdomsutbyte och en utbildning för unga konstnärer från Sverige, Österrike, Tyskland, Spanien och Lettland. earth.re.create utforskade sambanden mellan klimatförändringar, mänskliga rättigheter och ungdomars skapande och konsumtion av mode.